Kategorier
Ikke kategoriseret

FILM I ØKOKRISENS TID – FOREDRAG MED JØRGEN BRUHN

Det går op for flere og flere, at vi lever i økokrisens tid. Naturvidenskabsfolk har råbt vagt i gevær i årtier, aktivister har gjort opmærksom på det næsten lige så længe, og nu er det så også blevet til et politisk spørgsmål på højeste niveau. Folketingsvalget i 2019 blev ligefrem kaldt et klimavalg, og selv Dansk Folkeparti har for nylig udset en nøgleperson til at blive klima- og energiordfører.

Kunsten og litteraturen har i en årrække taget stilling til og har forsøgt at skabe billeder af økokrisens årsager og mulige konsekvenser. I en række foredrag i Leif Hasles Hus, Vindbyholtgård, har forfattere og kunstnere diskuteret disse spørgsmål, vist deres værker og læst op af deres bøger. Nu er tiden kommet til filmmediet.

Professor i Film og Litteratur ved Linnéuniversitet og formand for Forfatteren Leif Hasles Fond vil holde foredrag om filmen i den økologiske krises tid. Med udgangspunkt i eksempler på både populære blockbusters og mere eksperimenterende film vil Jørgen Bruhn forsøge at besvare følgende spørgsmål: 

Hvordan har filmmediet svaret på udfordringen fra naturvidenskaben? Kan film spille en politisk rolle i forbindelse med den økologiske krise? Og hvad er egentlig en god økofilm?

Foredraget finder sted søndag den 17. november 2019 på Vindbyholtgård, Leif Hasles Hus & Refugium, og der serveres gratis kaffe/te – og kage fra MAD Synergi.